Skip to content

Kvinner og Kraft 2023 – meld deg på nå før det blir fullt

Programmet er både inspirerende, spennende og faglig – med viktige og høyaktuelle temaer.

Kvinner og Kraft 6.-7. mars nærmer seg med stormskritt – og vi gleder oss til to spennende og faglig fullspekkede dager på flotte Lily Country Club – beleilig plassert mellom Oslo og Gardermoen. Arrangementet passer for alle kvinnelige politikere og administrativt ansatte i LVKs medlemskommuner som vil lære mer om kraft, energi og miljø. Programmet favner både nybegynnere, og de som har jobbet med energispørsmål i kommunene over tid.

Vi har mange spennende og viktige poster på programmet – blant annet får dere høre om Regjeringens kraftpolitikk ved statssekretær Kjersti Bjørnstad i Kommunal- og distriktsdepartementet, Åslaug Haga, administrerende direktør i Fornybar Norge med innlegg om kraftbransjens syn på vertskommunene, og Kristin Lind, direktør nett og kraftsystem i Fornybar Norge, forteller om hvordan Fornybar Norge mener at utfordringene med at nettet er fullt må løses. På programmet står også Lisa Hammer, seksjonssjef Energi- og konsesjonsavdelingen i NVE, med innlegg om Energi og konsesjoner, samt nestleder i Naturressurskommunene – Hanne A. Velure som vil fortelle om oppgavefordeling mellom kommuner og fylke. Vi har også med oss Kristin Linnerud, professor ved fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning ved NMBU, med innlegg om public acceptance og vi skal ha paneldebatt med representanter fra Energi- og miljøkommiteen, ved blant annet Marianne Sivertsen Ness, Gro-Anita Mykjåland, og Mathilde Tybring-Gjedde. Solfrid Flateby, prisvinnende foredragsholder og inspirator er også med oss, samt flere av kvinnene fra LVKs landsstyre og sekretariat, som skal snakke om LVK, hva vi jobber med, interesseforvaltning, fornybar kraft og hva det betyr for medlemskommunene, kraftprisene fremover, betydningen av kommunenes rettigheter ved vannkraftutbygging, og mye mer. En ting er sikkert – dette blir to spennende dager!

Sjekk ut hele programmet her.

Det er mange påmeldte, men vi har fortsatt plass til flere! Bli med og la deg inspirere av dyktige kvinner som har fått det til både innen- og utenfor kraftsektoren. Meld deg på nå!

Påmeldingsskjema finner du her.

Ta kontakt med sekretariatet:

Chirsti Erichsen Hurlen

Har du meldt deg på regionmøtet for 2023?

LVKs regionmøter avholdes annethvert år, og fra februar til mars 2023 avholder LVK i alt syv regionmøter fordelt over hele landet. Regionmøtene er den viktigste møteplassen mellom medlemskommunene og LVK, og fra lunsj til lunsj blir deltakerne informert om aktuelle saker som berører deres kommunes interesser. Informasjonen skjer dels ved faglige foredrag, dels ved erfaringsutvekslinger, og det er god anledning for hver deltaker til å ta opp spørsmål som direkte angår egen kommune.

Tilknyttet arrangement